Koh Samui

Efter nogle stressende uger 😉 med grotter, kajak, templer, diverse markeder og storcentre er tiden gået lidt i stå, her på Koh Samui. The Fair House er et dejligt sted dog en smule dyrt, men penge er bare papir! Vi har valgt at blive på øen indtil vi skal til BKK den 12. november. Bungalow med en opredning og oprydning og tre i sengen, bliver skiftet ud med to etagers familyroom. Vi flytter tyve meter længere væk fra stranden, så det går nok😂😂😂

Hørte fra mine forældre i dag. Jep, det må være savnet, der fører dem til blækhuset😍  Dejligt at høre fra jer, når jeg vanen tro glemmer ALT omkring mig. Vi glæder os til at fortælle jer om turen og vise jer billeder. 

Tiden med børnene, roen til refleksion, det fantastiske vejr, stranden og bølgernes konstante brusen og ikke mindst “projekt hus” gør,  at vi ser frem til fremtiden (Back to the future)  

image.jpg

Tur fra Bangkok til Sam Roi Yod

Vi ankom til Bangkok lufthavn ikke den store alle turister kommer til, men den lille indenrigslufthavn, som ligger 45 minutter fra centrum. Her blev vi hentet af Angel, som har sit eget bureau i Hua Hin, hvor hun arrangerer ture for turister. Hun er også “chauffør”nogle af vores venner kender hende rigtig godt og de fik hende til at hente os i Bangkok. Vi skal også på tur med hende i området. Angel kørte os til Hua Hin, det var en lang tur på 4 timer, men hun havde heldigvis skærm i loftet så vi overlevede, mens vores forældre sov omme på bagsædet. Da vi kom hen til resortet  Oriental Beach Pearl fik vi vores “hus” og det næste vi gjorde var at hoppe i vandet også gik vi over og spiste aftensmad på restauranten.

Næste dag var også bare en slapper dag og onsdag skulle vi ned på Dolphin Bay en strand ikke så langt fra vores hus og vi spiste på en restaurant lige ned til vandet. Vandet var virkelig uklart pga regnen,  så man kunne lige så godt blive på Mols og bade he he he ;-)))

Vi blev kørt derned i tuk tuk og hjem blev vi hentet i en mini “bus” og blev kørt tilbage, men da vi så kom tilbage skulle vi videre til tesco som er et supermarked hvor vi skulle køre hen i en normal bil med lædersæder. Da vi havde været der og købe ind kørte vi tilbage til resortet. Da vi kom tilbage gik Oscar og jeg over og købte en vandmelon badering,  som vi legede med hele aften på både rutsjebanen og i poolen. Idag skal vi ind i et kæmpe vandland med mange rutsjebaner Angel kommer og henter os kl 11. Det er dejligt at være afsted og se en masse, der er varmt og det er fedt..

Have a Nice day/ Milla

Wat Phra That Doi Suthep

Udsigten er bjergtagende og mystikken lurer rundt om hjørnet. Thailandske buddhister og andre turister kæmper sig op ad de 309 trin for at besøge dette vigtige pilgrimssted.

Templet blev placeret, der hvor den hvide elefant kollapsede. Da den fragtede et mirakuløst Buddha relikvie op på bjerget. Dette sted blev dermed betragtet som det “udvalgte sted” Templet blev bygget i 1383 af Kong Keu Naone.

Med fakta på plads blev det en rigtig god tur. Vi kørte kl 8 og blev mødt af mange motionister både løbende og cyklende. Ca 12 km opad og ingen cykel eller gangsti kun tålmodighed og overbærenhed fra bilisterne sørger for, at alle kan være der! Tænk engang, at pytknappen eksisterer, dog i en lidt anden form, i Thailand. Ikke at holde på sin ret er en fantastisk egenskab…

800 bath fattigere og en flot tur rigere, blev vi sat af ved et Enormt Shopping Center . http://www.centralfestival.co.th/index.php

Ja, så kender i resten! Måske vi når Søndagsmarked i aften. Det kan I læse om i morgen.

Tips til Chiang Mai ZOO

Chiang Mai Zoo virker stor og man undrer sig over antallet af biler og udlejning af golfvogne... Men der er selvfølgelig en grund, den er giga stor med ensrettet vej rundt i parken. Så i bedste safaristil kan man køre rundt og stoppe og gå ud og kigge.  

Mit bedste tips er, at finde noget andet at bruge pengene på. Eller i det mindste leje en golfvogn hvis man har små ben, der elsker dyr. Ikke køb billet til Akvarium, for Guds skyld!

Vi fandt en gibbonabe, to krokodiller, skildpadder, et sælshow og en orangutang som ok indslag. Resten har man set. Panda er er must for alle asiater og det koster selvfølgelig også. Pingvinerne havde et kæmpe hus, men synd at se fem pingviner mistrives i en cementkasse med kæmpe akvarie, hvor vandet var umuligt at se gennem. 

Parken har potentiale, fantastisk natur op ad bjerget, men det er slidt og mange bure og udstillinger er lukkede. Hvis I alligevel vover pelsen, så lad være med at gå rundt, der stejlt, varmt og langt.  Lej en golfvogn🚗

 

Chaing Mai

Kroppen var træt da uret ringede alt for tidligt, følelsen af varme ramte tungt og det krævede sin kvinde at få resten af familien sparket igang. Dagens program stod på gåtur til den gamle bydel i Chiang Mai med udsigt til smukke templer og historiens vingesus. Måske det er dage som denne, hvor ens børn indimellem har lyst til mor og far ikke er lærere og går så meget op i historie, hvem ved de siger det ihvertfald ikke højt😀

Turens første tempel Wat Chedi Luang er et meget historisk og fint tempel, Wat er et buddistisk helligt område med bosted for munke, et tempel og en bygning der huser et stort billede af Buddha, samt en bygning til undervisning. Da vi ankom til templet var drenge munke og de voksne munke igang med at bede, vi skulle holde afstand og stå udenfor templet en halv meter fra indgangen for ikke at forstyrre. Det var meget interessant at se hvordan de unge drenge sad i den ene side, mens de voksne sad i den anden side og hvordan de gik ud efter tur, da bønnen var slut. Som kvinde og ung pige skal du holde afstand til munkene, så du ikke frister dem, du må ikke tale til dem eller række ting til dem.

Da vi var på vej ud af det fascinerende tempel mødtes vi med Yout, der tilbød at køre os rundt i halvanden time til en del templer og efterfølgende til et silkeværksted og et træværksted med håndværk. Yout kørte os ud til templet Wat Suan Dok. Templet indeholder kongelige gravpladser, De hvide tårnes størrelse signalerer om det er en konge, dronning, prins eller prinsesse, der er begravet der. For enden af de hvde gravsteder ses en høj smuk guldbelagt Stupa, som er et buddhistisk monument der oprindeligt var gravhøje for Buddha og hans disciples jordiske rester. I templet foregår der uddannelse af munke, de læser i den stille have bagved eller vises rundt af ældre munke, der gennemgår ritualer med dem. Inde i tempelrummet kan man komme ind og snakke med en munk, her kan du stille spørgsmål omkring religion, templet, historie eller andet. Ideen er at munkene på denne måde får trænet deres engelsk, samtidigt med de kan videregive deres tanker om de ting du ønsker at høre om. Vi oplevede en afslappet munk, der sad og snakkede med en fyr mens blæseren kølede hans fødder ned. Vi mødte en ældre munk, der viste to unge rundt og så en munk sidde i tavshed i haven og læse. Tempelrummet var vildt smukt dekoreret med guld og forskellige farvede sten, inde i templet var der Buddhaer i alle størrelser og udsmykninger og det var svært ikke at blive imponeret af kunsten.

Turen sluttede ved et indisk inspireret tempel, der var blevet opført af en munk i 1700 tallet. Han havde været med til at bringe buddishmen til Thailand og templet er modsat de andre templer bygget i mursten. Templet er flere steder en ruin, men har samtidigt et flot tempelrum fyldt med maleriske historier på væggene udført i smukke farver.

Dagen blev afsluttet med et besøg på en silkefabrik, her kunne vi se hvordan silkeormens tråde blev omdannet til fin silketråd, der blev vævet ind i både tæpper, tørklæder, der blev designet smukke kjoler og kimonoer. Mange fine damer viste rundt i både værkstedet og butikken. Træværkstedet laver tallerkner, skåle og figurer ud af bambus. Vi fik en kort men fin indførelse i hvordan de arbejder med materialet i processen, hvordan de maler og hvilke mønstre de laver både med håndmalede figurer og brugen af brugte æggeskaller. Genbrug af naturens materialer er altid tiltalende i denne verden. Vi købte en sød lille pæn dekoreret elefant, der betyder good luck, den må stille frem i vores nye hus😀🙏

Varmt var det og klokken fire sagde vi pænt farvel og tak til vores chauffør Yout inden vores pool på hotellet blev brugt flittigt. En god dag i 34 graders varme, vi fik bananpandekager med kokosmælkfødeskum og friske bananer som pynt mums kan godt anbefales😎Oscar skulle skrive i dag, men poolen var for spændende, så jeg håber I kan leve med de historiske detaljer herfra skolelæreren. Børnene var vilde med templerne og alle trives, det blev til roomservice i aften til maden, vi orkede ikke mere gang i dag 🙏🙏 nedenfor et par billeder fra dagens ture enjoy/ Anna

Thailand Tour 2018

Så fik vi startet vores udskudte orlov. Turen forløb smertefrit, men blev nok engang overrasket over kongefamiliens indflydelse på indbyggerne. Oplevede for mange år siden, hvordan Bangkok gik i stå og al larm forsvandt, da Kongen kørte forbi. Alle skulle stå op og rette blikket mod kortegen. Igen i Chiang Mai lufthavn stod militær, politi og sikkerhedvagter ret og gjorde honnør da de fløj. Vi måtte vente næsten to timer på bagagen. 

Hotellet er i ganske god stil tre værelser med to badeværelser og karbad i hvert. Lækkert at komme til efter Mols (dem der kender størrelse, ved hvad jeg snakker om). Kæmpe morgen buffet med ALT også fire varme retter med grøntsager, kød og ris. Underligt lækkert at spise ris om morgenen. Vi fik fried Rice med kylling i går (roomservice) og det smagte præcist som jeg kunne huske det for mange år siden. Torsdag blev brugt ved poolen og en tur i det lokale Shopping Centre, nok ikke sidste gang😇

Vi skiftes til at skrive på bloggen og i morgen skal Oscar skrive, så glæd jer

Gruppebillede

Endelig efter 9 1/2 års ventetid lykkedes det at samle venner og familie til et gruppebillede. Hold nu kæft en fantastisk fest og I var med til den! Mange super gode og anderledes taler og vi mærkede straks, at der var brugt megen tid på indslagene. Tak for stort set kun positiv opmærksomhed ;-) Eddie, tak nu står der 1-1. 

Vi er beæret over mængden af gaver, nogle er der taget hul på, mens andre ligger og venter. Gavekort, billeder, kaffemaskine, familieaktiviteter, lampe, stentøj, skulptur, vin+oplukker og ikke mindst tusind flotte buketter. 

Teenageren anno 2016

360 graders panorama fra Reichtag

360 graders panorama fra Reichtag

Jeg er simpelthen nødt til at dele min begejstring for Berlin. I ved det måske allerede og endda besøgt byernes by. Sidste gang var det med familien og i sidste uge med 8.a En helt igennem fantastisk tur med lækkert vejr, mange skridt på kontoen, "Mall of Berlin" med alt fra modeshow til evakuering pga terrortrusler og ikke mindst mange sjove timer sammen med eleverne. Lidt forunderligt at teenageren, som "begreb" går fra at have besvær med at gå op ad trapper til selv at finde rundt i u-bahn. Brokke sig over ting, man ikke kan ændre ex "OMG, er der mere vej" til at fascineres over byens historiske vingesus og derefter igen gå i dvale. Disse skift kan vi ikke gøre noget ved, men blot acceptere og more sig lidt over disse "kognitive udfald" 

Kan man holde for mange fødselsdage?

Milla, eller som den fantastiske men nu afdøde og smule døve Oldemor kaldte hende Milan, har overstået tre dages festligheder. Først torsdag med gaver, sang og fejring af den allernærmeste familie, fredag blev hun fejret af klassen og lørdag kom storfamilien til mad og håndbold. Nu mangler vi kun "vejfødselsdagen", en super hyggelig tradition med aftensmad for naboerne på vejen. Så hvad synes du?

Milla har gennem de sidste tre år pint og plaget hendes forældre om en trampolin. Desværre havde lillebroren afsløret gavens indhold og den store didaktiker/pædagog sagde efterfølgende. "Nåh, hvis du kender gaven, finder vi en anden gave. Nu har DU ødelagt overraskelsen!" Datteren kastede sig tudende ind på væreslet og kastede adskillige forbandelser over faren. (mangler I gode råd omkring opdragelse, så tøv ikke, ring omgående til en anden) Stor var overraskelsen derfor, da hun så trampolinen torsdag morgen. Dagen blev afsluttet i Skødstruphallen til forældrehygge og aftensmad.

Fredag havde Milla inviteret pigerne fra klassen til Masterchef på Hornslet skole. Pigerne skulle selv lave maden, mens jeg nok engang skældte ud...på den Masterchef-agtige måde. Maden blev faktisk rigtig god og gruppe to løb med trofæet (tre bageforme)

Lørdag blev tilbragt i familiens hyggelige selskab med onkler, tanter,fætre, kusiner og bedstemødre i alle orienteringer. Superhyggeligt og en fantastisk afslutning med Mikkel Hansens sene "vinder" Jeg tror desværre at vi (Haslunderne) snakker/kommenterer alt for meget under selve seancen. Schølerne var vist vant til mere rolige og kontrollerede ytringer. De så lidt forskrækkede ud!

Selvom festlighederne kræver mange timers forberedelse, så må konklusionen være, at vi ikke kan undvære Jeres fantastiske selskab og samvær. Så I bliver inviteret igen næste år, til en runde mere. 

Tilbage på pinden

Så oprandt dagen endelig. Længe ventet og med følelsen liggende latent i maven gennem de sidste mange mørke aftener. Den har været svær at beskrive eller forklare, men den ligger der. Som et vilkår for selve livet, ønsker den dig velkommen og hilser. Er der nye tiltag og hvordan skal det bliver på sigt. Hvor er min plads blandt alt det, der ikke allerede har fundet sin plads. Opdager nogen at jeg er tilbage, opdager vi hinanden eller sætter vi os lynhurtigt og fortsætter det vi plejer.

Solen er min bedste ven

20160724_205613.jpg

De hvide kroppe blev smidt til Strands (Begtrupvig) og det lignede faktisk det, man gik og drømte om i den mørke vinter og det spæde forår. Traditionen tro blev der grillet på den del af matriklen der ligger lidt højere, motioneret i Nationalparken, leget Tetris i køleskabet, spist og drukket i Ebeltoft, svømmet og solbadet, drukket litervis af varm kakao, fulgt og støttet svigerfar rundt i bjergene, slæbt sand og andre afskyeligheder ind i bilen og ikke mindst været sammen.

Nu skal vi snart i gang igen og det bliver fedt at se kolleger og unger igen. 

 

Landet med én årstid...

Så er vi ankommet til obligatoriske Mols. Vejret er, som overskriften måske antyder, en smule lunkent men vi forsøger at holde varmen med daglig motion og masser af lækker mad. Udsigten fejler intet og morgenkaffen nydes i Bergans uld og sko. Vi håber at sommeren banker på døren på onsdag, for de lover 27 grader og strandvejr. Så ingen besøg eller andre forstyrrelser på denne ene sommerdag. 

Da vi kørte hjem fra gaveindkøb den 21. december viste biltemp 12 grader kl 1900 og samme temp ramte i sidste uge på vej hjem fra besøg. Så hvem vil med sydpå næste år?

Billedet fortæller om politikkernes evindelige parlementeren mens de langsomt drukner!